Kan jouw hoofd je agenda bijbenen?

Ook last van een vol hoofd en een volle agenda? Toen ik nog niet wist dat ik hooggevoelig was, had ik een druk sociaal leven in Amsterdam en wilde ik niets missen. Helaas was ik constant moe en uitgeput, terwijl ik in de bloei van mijn leven zat. Ik begreep er niets van dat anderen elke avond een afspraak konden hebben en ’s morgens weer fris en fruitig op hun werk konden zitten.

Ik merkte dat ik in drukke gelegenheden met veel mensen of op feestjes snel moe werd. Van winkelen met vriendinnen kwam ik doodmoe en geïrriteerd thuis en moest ik de hele avond bijkomen. Hoewel ik graag sociale dingen deed, zoals naar de kroeg, uit eten, naar een feestje of een concert, merkte ik dat mijn energie na een paar uur gewoon op was, terwijl mijn  vrienden nog uren door konden gaan. Het enige wat hielp was de rust opzoeken, alleen zijn, even terugkomen bij mezelf in mijn eigen energie.

Ik moest uiteindelijk overspannen worden om mijn leven hierop te gaan aanpassen. Mijn hoofd was nu eenmaal sneller vol dan het hoofd van anderen. Ik moest mijn agenda drastisch gaan aanpassen op mijn hoogsensitiviteit. Niet meer alle avonden van de week weg en in het weekend standaard één dag voor mezelf reserveren. Uiteindelijk vond ik het helemaal niet meer zo erg om af en toe wat te missen. De rust in mijn hoofd en de energie die ik hiervoor terug kreeg, was het me meer dan waard.  

In eerste instantie begreep mijn omgeving hier weinig van, maar nadat ik geleerd had mijn grenzen aan te geven en duidelijk kon maken waarom ik tijd voor mezelf nodig had, kon men het heel goed accepteren.

Hsp’ers zijn gebaat bij een rustig en regelmatig leven, met niet al te veel prikkels in hun omgeving. Dat klinkt saai, maar wanneer je hier de voordelen van gaat merken, ben je om.

Wat je hierbij kan helpen is:

  • Een fijn thuis, een plek waar je je rustig kan opladen na alle overprikkeling die je hebt opgedaan door de dag heen.
  • Een kleine groep goede vrienden. Grote groepen en oppervlakkige gesprekken hebben veel hsp’ers niets mee.
  • Een goede balans tussen tijd voor jezelf en tijd met anderen.
  • Wanneer je een gezin hebt, zal je ongetwijfeld meer prikkels ervaren, een partner met begrip voor je hoogsensitiviteit, die het af en toe van je overneemt, is dan erg fijn.
  • Een eigen kamer waar je je kan terugtrekken, kan mediteren, een boek kan lezen of yogaoefeningen kan doen is heerlijk, maar dagelijks een wandelingetje alleen in de natuur helpt ook al heel veel.

Wil je hulp met het inrichten van je leven als hoogsensitieve vrouw, kijk dan eens op mijn website of vraag een gratis en vrijblijvend HSP ontdekgesprek aan: www.yopenings.nl/gratis-hsp-ontdekgesprek

Ik help je graag!

Over mij

Yvonne Schmidt is opgeleid als Psychosociaal, Energetisch, Natuurgeneeskundig Therapeut, Hypnotherapeut en Leefstijl / Life Coach.
In haar praktijk behandelt en coacht ze sensitieve vrouwen op bewustwording van ongezonde leefpatronen op gebied van stress, emoties, relaties, ontspanning, voeding en beweging.

Recente berichten

Scroll naar boven