Huidhonger

Huidhonger! Ik hoor dit woord steeds vaker voorbij komen, sinds het Coronavirus ons contact met elkaar heeft beperkt tot anderhalve meter.

Als energetisch therapeut begrijp ik dat heel goed. In mijn behandelingen werk ik veel met handoplegging (healing/reiki) en zie o.a. hoe ontspannen mensen hiervan worden.

Dat aanraking door je handen kalmerend en helend werkt weet je intuïtief al, want als je valt en pijn hebt wrijf je automatisch over de pijnlijke plek.

Met alle stress die we tegenwoordig hebben, zeker in deze onzekere tijd, is aanraking belangrijk.
Door aanraking wordt het hormoon oxytocine aangemaakt (ook wel het knuffelhormoon genoemd). Dit zorgt ervoor dat angst en stress afnemen en gevoelens van liefde en zorgzaamheid toenemen.

Onderzoek heeft aangetoond dat knuffelen voor baby’s van levensbelang is voor een gezonde ontwikkeling van lichaam en geest en net zo belangrijk is als eten en drinken. Ook blijkt uit vele onderzoeken dat door liefdevolle aanraking de hartslag verlaagd, men minder pijn voelt, socialer wordt en minder angstig en depressief wordt.

De mens is een energetisch wezen. Einstein toonde met zijn bekende formule E=MC² al aan dat energie en materie één zijn. De kwantumfysica (deelwetenschap van natuurkunde) heeft inmiddels aangetoond dat alle materie uit energiegolven bestaat. Zo is ons lichaam een vibrerende massa, bestaande uit moleculen, atomen, elektronen met daaromheen bewegende deeltjes die allerlei verschillende trillingen teweeg brengen. Wat al duizenden jaren bekend was in de oosterse culturen en de traditionele Chinese geneeskunst is nu ook bewezen, de mens is een netwerk van energieën.

We hebben allemaal een energieveld om ons heen en dat kan vervuild raken door nare ervaringen en emoties in ons leven, waardoor de energiestroom stagneert en uit balans raakt.

Met energetische therapie wordt universele energie (ook wel kosmische of levensenergie genoemd) door de therapeut ontvangen en doorgegeven. Dit doet de therapeut door de handen op of boven het lichaam te leggen. De therapeut kan zo blokkades en spanningen ontdekken en oplossen, zodat de energie weer vrij kan stromen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen.

Vele onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat mensen energie kunnen uitwisselen via hun handen en dat therapieën zoals Healing Touch, Reiki, Qigong en Therapeutic Touch effectief zijn voor lichamelijke en geestelijke ontspanning, pijnbestrijding, angst- en stressvermindering en het verhogen van iemands gevoel van welzijn.

Wil je ook ervaren wat energetische therapie voor jou kan doen? We mogen vanaf 11 mei weer open dus je bent van harte welkom om een afspraak te maken. Zie voor meer informatie: https://www.yopenings.nl/energetische-therapie/ 

Over mij

Yvonne Schmidt is opgeleid als Psychosociaal, Energetisch, Natuurgeneeskundig Therapeut, Hypnotherapeut en Leefstijl / Life Coach.
In haar praktijk behandelt en coacht ze sensitieve vrouwen op bewustwording van ongezonde leefpatronen op gebied van stress, emoties, relaties, ontspanning, voeding en beweging.

Recente berichten

Scroll naar boven