Leefstijl en Dementie

Hoewel dementie nog niet te genezen is, laten veel onderzoeken zien dat we de kans erop wel kunnen verminderen. Zo blijkt dat de ziektes, waar dementie een onderdeel van is (zoals bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer) later ontstaan bij mensen met een gezonde leefstijl.

Artsen denken dat door een gezond leefpatroon de ziekte niet helemaal te voorkomen is, maar het wel te vertragen is, met vijf tot tien jaar. Aangezien dementie vaak op hoge leeftijd voorkomt, kan dat dus ook een echt afstel betekenen.

Het goede nieuws hierbij is dat het lichaam zoveel herstellend vermogen heeft, dat het nooit te laat is om te beginnen met een gezonde leefstijl.

De adviezen voor een gezond brein zijn: gezonde voeding (zoals een mediterraan dieet), geen overgewicht, oppassen met cholesterol en slechte vetten, weinig alcohol drinken, regelmatig bewegen, niet roken, ontspannende en sociale activiteiten ondernemen, zo min mogelijk stress, voldoende slapen en je brein blijven trainen door activiteiten, zoals puzzelen, lezen of iets nieuws leren.

Veel van deze adviezen zijn niet alleen goed voor een gezond brein, maar ook voor een heleboel andere chronische ziektes, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker.

Wil jij ook werken aan een gezond brein door je leefstijl te verbeteren? Y Openings, Therapie & Coaching heeft verschillende mogelijkheden om je hiermee te helpen.
https://www.yopenings.nl/diensten/

Over mij

Yvonne Schmidt is opgeleid als Psychosociaal, Energetisch, Natuurgeneeskundig Therapeut, Hypnotherapeut en Leefstijl / Life Coach.
In haar praktijk behandelt en coacht ze sensitieve vrouwen op bewustwording van ongezonde leefpatronen op gebied van stress, emoties, relaties, ontspanning, voeding en beweging.

Recente berichten

Scroll naar boven