Omarm je innerlijk kind en maak haar blij

In deze tijd waarin we zo druk zijn met het zorgen voor alles en iedereen, vergeten we vaak om voor ons eigen innerlijk kind te zorgen en haar de aandacht te geven die ze nodig heeft. Dat deel van ons dat we een beetje vergeten zijn en de bron is van speelsheid, creativiteit en plezier.

Wanneer je constant gestrest bent, erg humeurig en of vermoeid, dan is het misschien tijd om contact met haar te gaan maken. Zij kan je gaan helpen om een leven te leiden waar je meer energie van krijgt en gelukkig van wordt.

Hieronder 5 manieren om je innerlijk kind wat op te vrolijken 

Ga lekker spelen

Weet je nog hoe het was als kind om onbezorgd te spelen en hoeveel plezier je hierin had? Maak eens tijd om zonder zorgen over oordelen van anderen of die van jezelf , te gaan spelen. Ga lekker dansen, ren weer eens achter een bal aan, ga op de trampoline van je kids springen of doe een bordspel met vrienden. Door weer te gaan spelen, geef je jezelf toestemming om los te laten en te genieten van het moment.

Verken je Creativiteit

Jouw innerlijk kind vindt het heerlijk om zichzelf op allerlei creatieve manieren te uiten. Weet je nog wat je als kind allemaal aan kunstwerken fabriceerde? Laat je creatieve zelf weer naar boven komen, pak wat kwasten en ga schilderen, begin met een dagboek of journal, ga lekker zingen, of leer een muziekinstrument bespelen. Geniet ervan om volledig op te gaan in je creaties, zonder dat het eindresultaat perfect hoeft te zijn. Dit zal je innerlijke vrolijkheid stimuleren en je helpen om je levendiger te voelen.

Ga de Natuur in

In de natuur kan jouw innerlijk kind tot rust komen en weer opladen. Ga naar buiten en geniet van de natuurpracht om je heen, ga lekker wandelen in het bos. Voel het zand onder je voeten als je over het strand wandelt, ga in het gras liggen en laat de wolken hun verhaal vertellen. Maak tijd om van de natuur te genieten en laat je innerlijke vrolijkheid naar boven komen.

Ga op Avontuur

Het innerlijke kind is altijd op zoek naar avontuur en nieuwe ervaringen. Probeer eens iets te gaan doen wat je nog nooit gedaan hebt. Stap uit je comfortzone en ga eens op reis naar een onbekende bestemming, volg die cursus die je altijd al hebt willen doen of begin met een nieuwe hobby. Daag jezelf uit en voel de opwinding en spanning van die nieuwe mogelijkheden. Hierdoor wordt je innerlijke kind vrolijk en levendig.

Vind weer tijd voor Spontaniteit

Door ons georganiseerde leven zijn we veel van onze spontaniteit verloren. Ga eens luisteren naar de stem van je innerlijk kind en volg haar impulsieve verlangens. Organiseer een verrassingsuitje voor een geliefde, dans in de regen, spring in de plassen of ga eens naar een karaoke bar. Door spontaniteit toe te laten in je leven, geef je meer ruimte aan je innerlijk kind.

Vind je het moeilijk met je innerlijk kind in contact te komen of zitten er veel emoties vast in dat stuk van jezelf. Neem dan contact met me op en vraag een gratis ontdekgesprek aan.

Ik help je graag!

Over mij

Yvonne Schmidt is opgeleid als Psychosociaal, Energetisch, Natuurgeneeskundig Therapeut, Hypnotherapeut en Leefstijl / Life Coach.
In haar praktijk behandelt en coacht ze sensitieve vrouwen op bewustwording van ongezonde leefpatronen op gebied van stress, emoties, relaties, ontspanning, voeding en beweging.

Recente berichten

Scroll naar boven