Wees lief voor jezelf!

Ben jij ook zo streng voor jezelf, sensitieve vrouw? Ook zo druk om al je lijstjes af te werken? Gun je jezelf ook zo weinig

Hoe komt het toch dat we het onszelf zo moeilijk maken, terwijl we onze gestreste vriendinnen stimuleren het rustig aan te doen en tijd voor zichzelf te nemen. We geven ze allerlei tips en goede adviezen, die we zelf waarschijnlijk ook heel goed kunnen gebruiken.

Voel jij je ook zo gestrest, moe, en uitgeput? Misschien wordt het dan tijd jezelf te gaan beschouwen als je beste vriendin en wat liever voor jezelf te worden. Gun jezelf alles wat je ook je beste vriendin zou gunnen.

Van jezelf houden hebben we niet echt geleerd, wel om te houden en zorgen voor anderen. Of het nu je partner, je kind, vader, moeder of een goede vriendin is, je weet heel goed hoe het voelt om van ze te houden en voor ze te zorgen. Hoe mooi zou het zijn als je dit ook voor jezelf kan doen?

Ik hoor vaak, ik weet niet hoe ik van mezelf moet houden. Vaak hebben cliënten veel kritiek op zichzelf en zit er een streng stemmetje in ze. Een stemmetje dat zegt dat ze beter, sneller, leuker, slimmer, liever etc. moeten zijn en nooit goed genoeg zijn.

Zou je alles wat jij allemaal tegen jezelf zegt ook tegen je beste vriendin zeggen? Vast niet. Dus waarom behandel je jezelf zo liefdeloos?

Wees eens lief voor jezelf!

Hoe?

– Ga het strenge stemmetje herkennen en tegenspreken, ga er niet meer naar luisteren. Zet er een positieve affirmatie tegenover zoals: Ik ben goed zoals ik ben, ik ben helemaal ok, ik mag er zijn, ik ben geliefd.
– Gun jezelf elke dag tijd voor jezelf en verdeel dat over de dag heen, zodat je regelmatig kan ontspannen.

  • Lees of luister een mooi boek.
  • Ga een stuk wandelen in de natuur.
  • Luister naar mooie muziek.
  • Doe iets creatiefs, zoals schilderen of schrijven (wat niet goed of mooi hoeft te zijn 😉).
  • Doe even helemaal niets en staar uit het raam, dagdroom, laat je hoofd tot rust komen.
  • Verwen je lichaam met een lekker bad, een schoonheidsbehandeling, een massage of een dagje sauna.
  • Drink een lekker kopje thee of koffie in het zonnetje.
  • Doe wat je blij maakt en wat je positieve energie geeft, dan zit je op het goede spoor.

Heb je meer hulp nodig om van je stressklachten af te komen? Vraag dan een gratis ontdekgespek aan, ik help je graag. tijd?

Over mij

Yvonne Schmidt is opgeleid als Psychosociaal, Energetisch, Natuurgeneeskundig Therapeut, Hypnotherapeut en Leefstijl / Life Coach.
In haar praktijk behandelt en coacht ze sensitieve vrouwen op bewustwording van ongezonde leefpatronen op gebied van stress, emoties, relaties, ontspanning, voeding en beweging.

Recente berichten

Scroll naar boven