Holistisch Leefstijl Coaching

Door een “gezonde Leefstijl” kunnen veel klachten verminderen/voorkomen worden zoals, slecht slapen, nek- en rugklachten, darmproblemen, je futloos en constant moe voelen. In een gezonde leefstijl hoort er daarom aandacht te zijn voor goede voeding, beweging en ontspanning. Veel mensen weten dit en toch is het voor velen een uitdaging om een gezonde leefstijl vol te houden. Als Leefstijl Coach ga ik jou helpen een gezonder gedragspatroon te ontwikkelen, dat vol te houden is.

Werkwijze

In de intake wordt er, naar aanleiding van je klachten, ook gekeken naar je huidige voedingspatroon, ontspanning/slaappatroon en beweegpatroon. We bespreken je hulpvraag en bepalen het doel dat je wilt bereiken en het aantal gesprekken dat hiervoor ongeveer nodig is. Tussentijds zullen we evalueren en eventueel één en ander kunnen bijstellen.

Als je hulpvraag gebaseerd is op afvallen, zullen er ook een aantal metingen gedaan worden, zoals; gewicht, omvang, vet/spierpercentage. Tevens ga ik je vragen een voedingsdagboek bij te houden, waarna ik dat zal analyseren en je ga adviseren over een gezonder voedings- en beweegpatroon. We maken een voedings- en beweegplan en in de vervolgsessies gaan we stapje voor stapje naar je doel toe werken, waarin ik je coach op blokkades en moeilijkheden die je hierin tegen komt.

Bij coaching richten we ons op de toekomst, waar ben ik nu, waar wil ik zijn en hoe kan ik daar komen. We maken een plan om stapje voor stapje je doel te bereiken. Ik help je, je blokkades en moeilijkheden in te zien, zodat je er iets aan kan gaan veranderen. Ik help je een duwtje in de goede richting te geven, maar jij zal het werk moeten doen, om je doel te bereiken. Dit betekent dat ik je huiswerkopdrachten zal meegeven, zoals een reflectieverslag maken of andere opdrachten. Hierdoor kan je de opgedane inzichten uit onze gesprekken gaan verdiepen en in de praktijk gaan brengen.

Een traject duurt gemiddeld 5 tot 10 gesprekken. Dit is afhankelijk van je hulpvraag en je eigen wensen / mogelijkheden. Soms heeft iemand al genoeg aan 3 gesprekken en soms is er meer nodig om het gewenste doel te bereiken.

Ik maak onder andere gebruik van de volgende coachingsvaardigheden: NLP technieken, G Schema, Oplossingsgericht coachen, Logische Niveau’s, Lichaamsgericht Coachen en wandelcoaching.

Soms is sparren even fijn, neem gerust contact met me op voor eerlijk en vrijblijvend advies. Ik help je graag.

In dit formulier vraag ik je om je gegevens, zodat ik met je kan communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie ook mijn privacybeleid.

Pin It on Pinterest

Share This