HSP Traject

Hoogsensitiviteit is geen ziekte, het is een eigenschap waar je prima mee kan leven, maar je hoogsensitiviteit maakt je wel extra kwetsbaar. In deze wereld, waarin steeds meer informatie op je afkomt en je alles steeds sneller moet verwerken is het lastig om hoogsensitief te zijn. Als HSP’er heb je een zeer gevoelig zenuwstelsel en ben je erg gevoelig voor stress. Doordat je zo gevoelig bent, reageert je lichaam ook sneller op allerlei interne en externe prikkels, zoals lawaai, emoties (van jezelf en anderen) en drukte om je heen. Ook lichamelijk ben je gevoeliger, wat zich kan uiten in allergieën, eczeem, darmklachten, hoofdpijn of spanningsklachten in nek, schouders of rug etc.

Herken je dit?

 • Je bent gevoelig voor prikkels van buiten.
 • Harde geluiden, geur, heftige beelden, fel licht komen hard binnen en kunnen je behoorlijk irriteren of emotioneren.
 • Je hebt meer tijd en moeite nodig om indrukken te verwerken.
 • Je voelt mensen, stemmingen en sferen goed aan en creëert het liefst harmonie.
 • Je bent snel geraakt, dit kan zowel positief als negatief zijn.
 • Je kunt verlegen overkomen.
 • Je bent vaak perfectionistisch en plichtsgetrouw.
 • Je functioneert minder als er op je vingers gekeken wordt of als je onder tijdsdruk staat.
 • Je voelt je in grote groepen of drukke menigten niet op je gemak of ontwijkt ze, wanneer mogelijk.
 • Je hebt relatief vaak last van stress, spanningen en fysieke klachten, zoals; hoofdpijn, allergieën, maag- of darmklachten of chronische vermoeidheid.

Dan ben je waarschijnlijk hooggevoelig of hoogsensitief ook wel HSP genoemd.

Onderstaand twee testen waarin je dit kan onderzoeken.

Hoogsensitiviteitstest

Hoogsensitiviteit komt tot uiting in vele aspecten van je leven. Wanneer je denkt dat je hoogsensitief bent, zijn er verschillende tests op internet te vinden. Deze zelftest is gebaseerd op het onderzoek van de  Amerikaanse klinisch psychologe Elaine Aron over hoogsensitieve personen. Het is een indicatie en zeker niet mijn bedoeling je in een hokje te plaatsen.

 Extravert vs Introvert HSP Test

Er zit veel verschil tussen hoogsensitieve personen, iedereen is anders, maar globaal  kan er een verdeling gemaakt worden in twee groepen. Volgens onderzoek van Elaine Aron is de grootste groep  (70%) van nature rustig en introvert. De overige ca. 30% is extravert en heeft soms wel behoefte aan spanning en nieuwe ervaringen. In deze test vind je uit tot welke groep je behoort.

Traject 

Ben je als HSP’er in je jeugd emotioneel tekortgekomen of ben je emotioneel beschadigd en draag je deze last nog steeds met je mee? Loop je vast in je werk of relaties en weet je niet hoe dit te veranderen?  Begin je erg veel last te krijgen van allerlei stress gerelateerde lichamelijke of geestelijke klachten en  lukt het je maar niet om ze op te lossen?  Dan is het misschien tijd om daar wat aan te gaan doen.

In dit traject gaan we kijken waar je op vastloopt. We gaan kijken naar je gedachtenpatronen, je emoties, je belemmerende overtuigingen en je ervaringen uit het verleden. Wanneer je deze gaat herkennen en erkennen, kan je ze gaan loslaten. De blokkades, in de vorm van lichamelijke en geestelijke klachten, kunnen dan gaan oplossen.

Je leert wat gedachten met je doen en hoe je ze kan omvormen tot positieve gedachten, die je helpen in plaats van blokkeren. Tevens kijken we naar je leefstijl of daarin iets te verbeteren is. Je gaat leren luisteren naar je lichaam en hart, waardoor je minder in je hoofd gaat zitten. Wanneer je als HSP’er weet wie je bent, wat je wilt, hoe je met je gedachten om kan gaan en hoe je je leefstijl het beste kan aanpassen en daarnaar gaat leven, zal je merken dat alles in je leven meer gaat stromen. Je maakt keuzes die beter bij jouw leven passen, je hebt veel meer energie en kan de wereld weer aan. Je komt in je kracht en kan het leven gaan leven wat jij wilt leven. 

 Werkwijze

We beginnen met een intakegesprek, waarin we je hulpvraag bespreken en een behandelplan afspreken. Tevens maken we een bodyscan en geef ik je een ontspannende behandeling. In de volgende sessies gaan we jouw hulpvraag verkennen en uitdiepen. Hiervoor gebruik ik verschillende technieken en oefeningen die jou helpen inzicht te krijgen en je terugbrengen bij je gevoel, waardoor je inzichten krijgt en emoties kan gaan verwerken. Hierbij hou ik uiteraard altijd rekening met jouw wensen en waar jij je goed bij voelt.

In mijn therapie en coaching maak ik o.a. gebruik van de volgende technieken en methoden: neuro linguïstisch programmeren (NLP), eclectische energetische therapie, hypnotherapie, aspecten uit de cognitieve gedragstherapie, intuïtief systemisch coachen, bodydrum, EFT, focussen, reiki, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, geleide meditaties, visualisaties, affirmaties, Nes Health bodyscan, E.E.N. energetica en bachbloesem therapie.

 

Inhoud Traject:

Het traject duurt gemiddeld 4  maanden en bestaat uit:

 • – 5  therapie sessies van gemiddeld 1.5  uur
 • – 5 energetische metingen
 • – Voedings- en bewegingsadvies
 • – Verschillende HSP Oefeningen
  – Thuisopdrachten
 • Bonussen:
 • – Ondersteuning met bachbloesem remedies en
 •    E.E.N. energetica druppels
 • – Verschillende audio’s met
  ontspanningsoefeningen / visualisaties

 Investering

Dit Traject heeft een waarde van EUR 795,- maar nu is je investering in jezelf tijdelijk EUR 575,-

Betaling in termijnen (na elke sessie) is mogelijk.

Wanneer je aan 5 sessies niet genoeg hebt, zijn de kosten van een extra sessie € 115,-.
(Per 1 februari 2023 zijn de prijzen verhoogd.)

Mijn therapie wordt vergoed door veel van de zorgverzekeraars, dus als je een aanvullende verzekering hebt voor alternatieve geneeswijze, dan kan je nog een gedeelte van de kosten terugvragen. Informeer bij je zorgverzekering.

Ook willen werkgevers steeds vaker meebetalen aan de gezondheid van hun medewerkers, informeer ook daar eens naar de mogelijkheden tot vergoeding van coaching.

Behandelingen zijn vrijgesteld van BTW.
Voor bedrijven (coaching) zijn de prijzen op deze website exclusief BTW.

Investeren in jezelf is het beste medicijn! De enige die jouw leven positief kan veranderen ben jijzelf. Wacht er niet te lang mee.

Gratis Ontdekgesprek

Wil je graag advies welk traject het beste bij jou past? Of wil je mij eerst leren kennen?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend ontdekgesprek aan. Vooraf zal ik je om wat gegevens vragen, zodat ik me goed op ons gesprek kan voorbereiden.

We maken vervolgens een afspraak voor een gesprek van een half uur in de praktijk of online via beeldbellen. In dit gesprek kan je mij de vragen stellen die je hebt en geef ik je advies. Tevens doen we nog een oefening, waardoor je leert om meer in je lichaam te komen, zodat je dichter bij jezelf kunt blijven.

Twijfel niet, ik help je graag!

“Ik voelde mij bij Yvonne snel op mijn gemak, wat prettig is als je over onderwerpen wil praten, die gevoelig liggen. Ik heb geleerd om bewuster met mijn hoog sensitiviteit om te gaan en meer ontspannen in het leven te staan. Als het wat moeizamer gaat, doe ik haar oefeningen, zoals de ademhalingsoefeningen, lichthealing en meditatie oefeningen.”

Ellen, 55 jaar

Hulpvraag: beter kunnen omgaan met mijn hoogsensitieveit

” Ik kan nu beter met mijn hooggevoeligheid omgaan. Ik had niet gedacht dat ik me al zo snel zo gegrond zou voelen. Het is best snel gegaan. Als ik vergelijk hoe ik me nu voel (aan het einde van het traject) met toen ik voor het eerst kwam, is dat zo’n groot verschil.”

Maxime, 27 jaar

Hulpvraag: beter met mijn hooggevoeligheid kunnen omgaan

Pin It on Pinterest

Share This