Mijn Verhaal

Mijn naam is Yvonne Schmidt (1969), Psychosociaal, Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut, Holistisch Leefstijl Coach en Hypnotherapeut. Ik coach en behandel sensitieve vrouwen met stress gerelateerde klachten op bewustwording van (ongezonde) leefpatronen op gebied van emoties, relaties, trauma, ontspanning, voeding en beweging.

Eigenlijk ben ik ervaringsdeskundige, aangezien ik mijn hele leven zelf heb gekampt met stress gerelateerde klachten. Dit kwam voort uit mijn hoogsensitiviteit en perfectionisme, een stressvolle combinatie, weet ik nu. Ik was ambitieus, studeerde naast mijn full time baan en deed ook erg mijn best om een leuk sociaal leven te leiden en erbij te horen. Eind 20 leek ik het prima voor elkaar te hebben. Goede baan in de financiële wereld, een eigen appartement in Amsterdam, genoeg geld om te besteden en een druk sociaal leven. En toen werd ik begin 30 overspannen.

Mijn zorgvuldig opgebouwde leven stortte in elkaar. Ik kon alleen nog maar huilen en ik wist niet waarom. Dit was het begin van mijn jarenlange zoektocht naar mezelf. De vragen; wie ben ik, wat wil ik, wat is mijn roeping, speelde hier een grote rol in. Hierin ging ik vrij ver. Ik heb veel therapieën, cursussen en opleidingen gedaan (zowel regulier, alternatief als spiritueel) en veel hierover gelezen. Hierdoor heb ik mezelf kunnen ontwikkelen en beter leren kennen.

Zo leerde ik dat ik hoogsensitief ben, daardoor vielen er veel stukjes op zijn plek. Eindelijk begreep ik waarom ik me altijd zo anders had gevoeld. Uiteindelijk kwam ik tot de ontdekking dat alles met elkaar verbonden is en dat je, om in balans te komen, lichamelijk, mentaal (geestelijk) en spiritueel, het één en ander te leren en op te lossen hebt in je leven. Zeker als je hoogsensitief bent.

Het roer om

Na jaren als leidinggevende in de financiële dienstverlening en de zorg gewerkt te hebben, ging midden 40 bij mij uiteindelijk het roer om. Ik kreeg letterlijk geen energie meer van mijn werk en was constant gestrest, moe en kampte met arm, nek en rugklachten. Dit ging ik niet tot mijn pensioen volhouden en ik realiseerde me dat ik dat ook niet wilde. Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Waar ik altijd de meeste energie van kreeg in mijn werk, was het menselijk contact. Medewerkers ondersteunen, stimuleren, inspireren en aanzetten tot groei, gaf me veel voldoening, alleen ging dat niet altijd samen met de bedrijfsbelangen. Ik besloot mijn interesses en ervaring met voeding, beweging, natuurlijke geneeswijzen en coachen te gaan combineren. Ik ben opleidingen gaan volgen tot Holistisch Leefstijl Coach, Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut en Hypnotherapeut. Deze opleidingen hebben mij de nodige eyeopeners gegeven en hierdoor was ik uiteindelijk in staat om mijn droom, van een eigen praktijk te hebben, waarin ik mensen kon helpen met mijn kennis en ervaring, uit te laten komen. Y Openings Therapie & Coaching was geboren.

Werkwijze

Als holistisch therapeut en coach kijk ik naar jou als geheel (zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel) en dus niet alleen maar naar je klacht(en). Als er een verstoring is op bijvoorbeeld mentaal gebied, heeft dit vaak ook invloed op je fysieke lichaam en je emoties en dus op hoe jij je voelt. In mijn behandeling maak ik gebruik van verschillende therapieën zoals: hypnose, regressie, healing/reiki, intuïtief systemisch coachen, EFT, de kracht van vergeving, NLP, ademhalingsoefeiningen, ontspanningsoefeningen, visualisatie en meditatie. Tevens werk ik met bachbloesem remedies, energetische druppels en voedingssupplementen ter ondersteuning van de behandeling en coaching.

Ik leer je hoe je een gezond en stressvrij leven kan leven. Dit doe ik op een open, eerlijke en nuchtere manier, waarin humor zeker een plek heeft, maar altijd met respect voor jou als persoon. Jij mag er helemaal zijn! Mijn doel is dat je in balans komt (body, mind & soul) en dat je de kennis hebt om dit ook te blijven. Zodat je in je eigen kracht kan komen te staan en het leven kan leven wat jij wilt leven.

Gratis Ontdekgesprek

Vraag nu een gratis en vrijblijvend ontdekgesprek aan en ontdek welk traject de beste keuze voor jou is. Vooraf zal ik je om wat gegevens vragen, zodat ik me goed op ons gesprek kan voorbereiden. We maken vervolgens een afspraak voor een gesprek van een half uur in de praktijk of via beeldbellen. Zo kan je kennis met mij maken en krijg je een indruk van mijn therapie en coaching. Tevens leer ik je in dit gesprek een oefening om meer in je lichaam te komen, zodat je beter bij jezelf kunt blijven.

Twijfel niet, ik help je graag!

Pin It on Pinterest

Share This