06-21234202 info@yopenings.nl

Heb jij goede voornemens gemaakt voor dit jaar?
Een paar goede voornemens voor HSP’ers zouden kunnen zijn:

 • Minder stress in mijn leven
 • Meer bewegen
 • Regelmatig aan Yoga doen
 • Gezonder eten
 • Dagelijks mediteren / ontspanningsoefeningen doen
 • Lief zijn voor mezelf / minder moeten
 • Regelmatig tijd voor mezelf inplannen
 • Regelmatig in mijn dagboek (journal) schrijven

Helaas blijkt dat goede voornemens vaak niet overeind blijven, maar 1 op de 4 mensen schijnt hun doelen ook echt te realiseren. Dit komt omdat we vaak onze doelen te hoog stellen, het beste is dan ook om ze in kleine stapjes te formuleren.

Om je voornemens waar te maken zijn hieronder 10 tips die je kunnen helpen:

 1. Wees specifiek, als je minder stress in je leven wilt, wat houdt dat in, hoe ziet dat eruit en hoe ga je dat bereiken?
 2. Maak je doelen meetbaar, wat heb je wanneer bereikt?
 3. Wees realistisch, zorg dat het een doel is wat je ook kan bereiken op korte termijn, anders is de kans groot dat je bij enige tegenslag je motivatie snel verliest.
 4. Zorg dat je doel ook in te passen is in je huidige leven. Gaat het je wel lukken om na je werk een half uurtje te mediteren of eisen je kinderen gelijk al je tijd op, dan zou een ander moment beter zijn.
 5. Zorg dat je omgeving op de hoogte is van de doelen die je wilt bereiken en je hierin ook wil ondersteunen. Vraag bijvoorbeeld een vriendin mee om met je te gaan hardlopen. Je kan dan elkaar motiveren.
 6. Stel je doelen positief. Wat ga je doen in plaats van wat ga je niet meer doen. Zeg in plaats van ik ga niet meer snoepen, Ik eet voortaan 3 stuks fruit per dag.
 7. Maak de uitkomst niet belangrijker dan de uitvoering. Het is belangrijker dat je dagelijks beweegt en gezond eet dan dat je stelt dat je 10 kilo gaat verliezen.
 8. Visualiseer dagelijks de uitkomst en probeer te voelen hoe het is als je je doel(en) hebt bereikt. Als je het voor je kan zien is het ook gemakkelijker om te bereiken.
 9. Geef jezelf de tijd om je voornemens te laten beklijven. Het aanleren van nieuwe gewoontes kost zeker 1 tot 2 maanden. De eerste tijd zal je dus zelfdiscipline moeten kunnen opbrengen om consequent te doen wat je jezelf hebt voorgenomen.
 10. Vergeet dan ook niet om jezelf af en toe te belonen als je iets hebt bereikt (al is het een kleine stap vooruit). Zorg alleen wel dat het een gezonde beloning is.


  Als je hulp nodig hebt bij het bereiken van één van je doelen het komend jaar, vraag dan een gratis 
  HSP ontdekgesprek aan. Ik help je graag.

Ik wens je een ontspannen en gezond 2021!

Pin It on Pinterest

Share This