Ben jij dankbaar voor je hoogsensitiviteit?

Afgelopen week was het in Amerika thanksgiving, een hele mooie traditie. Mij deed het weer even stilstaan bij alles waar ik dankbaar voor ben. Zo ben ik heel erg dankbaar voor mijn hoogsensitiviteit.

Helaas zie ik vaak bij cliënten dat ze daar nog moeite mee hebben. Dat is begrijpelijk als je het gevoel hebt dat je er alleen maar last van hebt. Maar in plaats van te focussen op de nadelen is het beter om je te gaan focussen op de voordelen en dankbaar te zijn voor wat je bij je geboorte hebt meegekregen. Uit onderzoek is gebleken dat het voelen van dankbaarheid je gelukkig maakt. Het verhoogt je energie en helpt tegen piekeren en angst, wat in deze tijd zeker geen overbodige luxe is.

Hieronder 10 positieve HSP eigenschappen:

  1. Je bent empathisch; je hebt een groot invoelend vermogen en voelt de emoties van anderen haarfijn aan. Mensen zullen zich dan ook snel gehoord en begrepen voelen door jou.
  2. Je helpt graag anderen, wanneer mensen hulp nodig hebben ben je er voor ze.
  3. Je bent zeer intuïtief, je weet heel snel of iets goed of fout dreigt te gaan.
  4. Je voelt je verbonden met de natuur en de dieren, je kan er intens van genieten, het maakt je blij en het laadt je op.
  5. Je kan intens genieten van de kleine en mooie dingen in het leven, zoals muziek, lekker eten, een mooie film, een bos bloemen, een goed gesprek of een mooi boek.
  6. Je bent zeer creatief en hebt een rijke fantasie. Niet voor niets zijn er zoveel HSP’ers kunstenaar, schrijver of artiest.
  7. Je bent een geweldige vriendin, trouw en loyaal als je bent.
  8. Je bent nauwkeurig, accuraat, neemt gemakkelijk kennis op en ziet snel wat er niet goed gaat
  9. Je gaat voor echte verbinding met mensen, koetjes en kalfjes zijn niet voor jou weggelegd.
  10. Je bent authentiek en origineel en komt vaak met nieuwe plannen en ideeën.

Dit zijn allemaal hele mooie eigenschappen, waar je dankbaar voor mag zijn en waar je veel mee kan bereiken. Natuurlijk zit er aan sommige van deze voordelen ook een andere kant, zoals snel overprikkeld zijn en te veel op je schouders nemen, maar daar kan je mee leren omgaan.

Wil je hier hulp bij, vraag dan een gratis HSP ontdekgesprek aan. Ik help je graag!

Over mij

Yvonne Schmidt is opgeleid als Psychosociaal, Energetisch, Natuurgeneeskundig Therapeut, Hypnotherapeut en Leefstijl / Life Coach.
In haar praktijk behandelt en coacht ze sensitieve vrouwen op bewustwording van ongezonde leefpatronen op gebied van stress, emoties, relaties, ontspanning, voeding en beweging.

Recente berichten

Scroll naar boven