Bevrijd jezelf, door te vergeven

Vergeving kan je bevrijden. Ik zie het keer op keer bij mijn cliënten. Vooral jezelf vergeven is erg belangrijk. We zijn vaak strenger voor onszelf dan voor anderen. Voor de kleinste foutjes die we maken blijven we onszelf keer op keer straffen. Dit doe je door jezelf neer te halen, door steeds tegen jezelf of anderen te zeggen: zie je wel ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg, ik zal het toch nooit leren, anderen zijn beter, ik ben zo stom, dom, idioot etc. Als je dit maar vaak genoeg zegt tegen jezelf, ga je het geloven, het wordt een overtuiging en uiteindelijk werkelijkheid.

Door te vergeven bevrijd je jezelf (energetisch gezien) van onzichtbare koorden die je verbinden met het verleden. Veel ervaringen uit het verleden zijn overtuigingen geworden, die we eigen hebben gemaakt en opgeslagen in ons onderbewustzijn. Alleen zijn dat vaak de stemmen van ouders, leraren, pestende familieleden, vriendjes, klasgenoten etc. Door hun en jezelf te gaan vergeven, laat je het verleden los. Je maakt jezelf vrij.

Een mooie manier om dit te doen is met de Ho’oponopono methode. Dit is een sjamanistische methode uit Hawaii. Door het uitspreken van 4 zinnetjes (als een mantra) reinig je je onderbewustzijn van oude programmeringen uit het verleden. Je bevrijdt jezelf van oude pijn.

Wanneer je hiermee begint denk je aan de situatie/persoon, die negatieve emoties/gevoelens bij je oproept. Dit doe je met de intentie om je verbinding (energetische koord) met deze situatie of persoon te verbreken, zodat de negatieve emoties en gevoelens kunnen oplossen.

Onderstaand de mantra die je kan herhalen, totdat je je beter gaat voelen:
Het spijt me,
Vergeef me alsjeblieft,
Ik hou van je,
Dank je wel.

Wil je het verleden achter je laten, zodat je een gelukkiger leven kan gaan creëren?  Vergeef jezelf en anderen en maak ruimte voor een nieuw begin. Heb je hulp nodig om het verleden los te laten, vraag een gratis ontdekgesprek aan. Ik help je graag!

Over mij

Yvonne Schmidt is opgeleid als Psychosociaal, Energetisch, Natuurgeneeskundig Therapeut, Hypnotherapeut en Leefstijl / Life Coach.
In haar praktijk behandelt en coacht ze sensitieve vrouwen op bewustwording van ongezonde leefpatronen op gebied van stress, emoties, relaties, ontspanning, voeding en beweging.

Recente berichten

Scroll naar boven