Energetische bescherming voor HSP’ers

Holistisch gezien heb je verschillende lichamen. In het dagelijks leven zijn we vooral erg bezig met ons fysieke- en mentale lichaam, maar we hebben ook nog een energetisch lichaam (je aura). In contact met andere mensen ontstaat er energetische uitwisseling, dit kan positieve of negatieve energie zijn (o.a. in de vorm van emoties, stemmingen en gevoelens). Als je hoogsensitief bent voel je deze energie, al ben je er niet altijd op dat moment van bewust. Dit kom omdat je er volledig in opgaat. Je weet dan niet meer welke emoties en stemmingen, die je voelt van jou zijn en welke van de ander. Achteraf voel je het vaak wel, vooral als je te maken hebt gehad met negatieve energie. Je bent dan erg moe en uitgeput, je voelt je helemaal leeggezogen. Dit betekent dat je de negatieve energie van de ander hebt overgenomen.

Je kan wel zeggen dat je de deur van jouw huis wagenwijd hebt opengezet en niet goed hebt opgelet wie er allemaal bij je binnen kwam. Deze mensen hebben zich tegoed gedaan aan jouw rustige, positieve energie en hebben hun rommel (vaak onbewust) in jouw huis achtergelaten. Als je dus opeens heel verdrietig, angstig, boos of doodmoe bent, vraag jezelf dan elke keer af, is dit gevoel van mij of van de ander?

Als hsp’er is het erg belangrijk om je bewust te zijn van je eigen innerlijke ruimte en wat er met je energie gebeurt als je contact hebt met anderen, maar dat is niet altijd even gemakkelijk en vergt oefening. Dit kan door bewust aanwezig te zijn in je eigen lichaam. Weten hoe je je innerlijk voelt, zodat je goed onderscheid kan maken tussen jezelf en je omgeving.

Zodra je je op onverklaarbare wijze slechter of vermoeider gaat voelen, is het goed om afstand te nemen of, wanneer mogelijk, de ruimte te verlaten. Aangezien hsp’ers vaak zachtaardig zijn en graag anderen willen helpen, is dit niet gemakkelijk. Maar als je echt iets wilt kunnen betekenen voor anderen, kan dat pas als je eerst goed voor jezelf zorgt en weet hoe je jezelf energetisch kan beschermen en in balans kan brengen.

Onderstaand twee oefeningen die je hiermee kunnen helpen.

 Aarden/gronden

Hoogsensitieve mensen zitten over het algemeen veel in hun hoofd en zijn het contact met hun lichaam en de aarde kwijt. Om je te beschermen tegen overprikkeling is het goed om je lichaam te voelen en contact te maken met de aarde. Wanneer je goed in je eigen lichaam zit ben je minder kwetsbaar voor energie van buiten.

Ga lekker zitten, sluit je ogen en ontspan jezelf. Adem diep in vanuit je buik en helemaal uit. Blijf rustig ademhalen. Laat de gedachten en gevoelens die opkomen rustig voorbij gaan, ga er niet op in. Voel hoe je lichaam op de stoel zit en voel hoe je voeten stevig op de grond staan. Wees je bewust van de gevoelens in je lichaam. Visualiseer dan dat vanuit je stuitje een energiebaan de grond in gaat en zich verankert met het middelpunt van de aarde. Adem nu alle negatieve gevoelens en emoties die je hebt uit en laat ze door die energiebaan de grond in stromen. Vervolgens adem je diep in en visualiseer je dat er schone kristalheldere energie uit de aarde naar boven komt en je hele lichaam opvult. Blijf de verbinding met de aarde voelen.

Centreren

Met deze oefening centreer je je energie in het midden van je lichaam, net onder je navel. Dit is je energetisch centrum. Het helpt je om je lichaam en geest met elkaar te verbinden en om innerlijke rust en kracht te ontwikkelen.

Ga stevig staan, sluit je ogen en adem ontspannen naar je buik. Visualiseer nu in je energetische centrum een bol van licht dat steeds groter en helderder wordt. Het vult je hele lichaam op en omsluit je helemaal. Dit is jouw eigen ruimte, hier voel je je veilig en beschermd. Probeer dit gevoel vast te houden. De bol van licht kan wit zijn, maar het mag ook een kleur zijn die je op dat moment nodig denkt te hebben.

Als je deze oefeningen aan het begin en einde van elke dag doet, zal je zien dat je energetisch krachtiger wordt.
Veel succes!

Als je hulp nodig hebt om energetisch weerbaarder te worden en energetische blokkades wilt oplossen, kijk dan eens naar mijn HSP healing traject. Nu tijdelijk met korting en als bonus gratis energetische druppels na elke behandeling en een lichthealing audio cadeau.

Heb je vragen en ben je benieuwd hoe therapie en coaching jou kan helpen om weer in je eigen kracht te stappen?  Vraag dan een gratis HSP Ontdekgesprek aan. Ik help je graag!

Over mij

Yvonne Schmidt is opgeleid als Psychosociaal, Energetisch, Natuurgeneeskundig Therapeut, Hypnotherapeut en Leefstijl / Life Coach.
In haar praktijk behandelt en coacht ze sensitieve vrouwen op bewustwording van ongezonde leefpatronen op gebied van stress, emoties, relaties, ontspanning, voeding en beweging.

Recente berichten

Scroll naar boven