Leef jij nog in het verleden?

Velen van ons zijn, zonder dat we het doorhebben, constant het verleden aan het herbeleven. Herken je dit:

  • je blijft dezelfde patronen herhalen,
  • de verkeerde mensen aantrekken of
  • erg emotioneel reageren op bepaalde situaties / gebeurtenissen in je leven.

Vaak komt dit omdat een gebeurtenis of gebeurtenissen uit je verleden nog niet verwerkt en geheeld zijn. Dit hoeven niet altijd hele erge traumatische gebeurtenissen te zijn. Een standje van een juf op de lagere school, kan je soms nog behoorlijk belemmeren in je huidige leven. Het gaat namelijk om de emotie die erop zit. Ben je als kind daar zo van geschrokken en heb je die emotie toen niet kunnen uiten, dan zit deze nog in je lichaam. Hierdoor kan deze emotie in verschillende gelijksoortige situaties in je huidige leven naar boven komen. Zo zou het kunnen dat je daardoor bijvoorbeeld heel erg emotioneel reageert op een opmerking van je leidinggevende, die je alleen maar feedback wilde geven. Zij deed je onbewust aan die lerares van vroeger denken. Zo zijn er meer triggers uit het verleden die in je huidige leven kunnen opspelen en waar je last van kan hebben.

In mijn therapie & coaching trajecten ga ik met je op zoek naar deze (kleine) trauma’s uit je verleden, niet om je verleden te veranderen, maar je toekomst. Door deze trauma’s te herkennen en erkennen, kan je ze los gaan laten. Vaak is hier vergeving voor nodig, dit doe je niet voor de ander, maar voor jezelf. Hiermee kan de energie en emotie die aan de ervaring gekoppeld zit verdwijnen. Wanneer er geen emotie meer zit op een gebeurtenis/ervaring, zal je deze ook niet meer gaan herhalen. Zo kan je meer in het heden gaan leven en de toekomst creëren die jij wilt.

Heb je hulp nodig om je verleden los te laten? Dan is misschien één van mijn therapie & coaching trajecten een goede optie voor je.

Ik help je graag!

Over mij

Yvonne Schmidt is opgeleid als Psychosociaal, Energetisch, Natuurgeneeskundig Therapeut, Hypnotherapeut en Leefstijl / Life Coach.
In haar praktijk behandelt en coacht ze sensitieve vrouwen op bewustwording van ongezonde leefpatronen op gebied van stress, emoties, relaties, ontspanning, voeding en beweging.

Recente berichten

Scroll naar boven